Info » Werking van een condensatieketel of hoogrendementsketel

Werking van een condensatieketel of hoogrendementsketel

 

Soms spreekt men van condensatieketel, soms van hoogrendementsketel. Dit zijn 2 verschillende woorden voor één en hetzelfde product. Een verwarmingsketel die een hoog rendement behaalt dankzij het principe van condensatie.

Met een condensatieketel / hoogrendementsketel wordt niet alleen de warmte gebruikt die vrijkomt bij de verbranding van gas of stookolie, maar ook de warmte die bij een klassieke ketel onbenut door de schoorsteen verdwijnt. De waterdamp in de vrijgekomen verbrandingsgassen condenseren en geven op die manier nog eens extra warmte af.

Condensatieketels / hoogrendementsketels onttrekken nagenoeg alle warmte die zich nog in de rookgassen bevindt en zetten deze eveneens om in verwarmingswarmte. Met deze technologie halen condensatieketels een normrendement van wel 98 procent en zijn ze dus bijzonder energiebesparend. Dit werkingsprincipe bespaart niet alleen steeds duuder wordend aardgas of stookolie, maar is ook veel beter voor het milieu door de fors gereduceerde CO2-emissies.

Kiezen voor een stookolie condensatieketel

De beste offerte voor centrale verwarming binnen uw regio!

  • Uw offertevraag in 2 stappen
  • Wij zoeken gratis de beste leveranciers
  • Ontvang tot 3 offertes van gedegen installateurs
  • Binnen de 24u antwoord

Vraag vrijblijvende offerte aan