Info » Voordelen van een warmtepomp

Voordelen van een warmtepomp

 

1. Warmtepompen hebben een zeer laag energie verbruik

Warmtepompen vormen een veel beter alternatief voor een klassieke verwarmingsinstallatie op stookolie of gas. Een warmtepomp heeft een extreem laag energieverbruik. Vergeleken met een klassiek verwarmingssysteem op stookolie of aardgas bespaar je tot 40% op je energiekosten. De reden hiervoor is het feit er enkel elektriciteit nodig is om de compressor aan te drijven die de warmte door drukverhoging op een hoge temperatuur brengt.

2. Warmtepompen reduceren de CO2-uitstoot op een drastische wijze

Een warmtepomp is een zeer milieuvriendelijke oplossing. Op vlak van CO2-uitstoot scoort een warmtepomp extreem goed. Een warmtepomp stoot tot 50% minder CO2 uit dan een stookolieketel, 40% minder dan een gasketel en 30% minder dan een condensatieketel. Gebruik je reeds hernieuwbare energie om elektriciteit op te wekken zoals zonnepanelen? Dan kan je je de opgewekte elektriciteit gebruiken voor je warmtepomp en zo de CO2-uitstoot om je woning te verwarmen tot nul herleiden. 

3. Warmtepompen zijn een interessante investering

Warmtepompen halen 75% van de energie uit de natuur (warmte in de lucht, warmte in de grond, warmte in het water). Slechts 25% van de benodigde energie is elektriciteit, en die kan zelfs geleverd worden door uw eigen zonnepanelen. Bovendien is het mogelijk om te genieten van allerlei premies van de overheid http://www.energiesparen.be/subsidies. Op deze manier is de terugverdientijd zeer kort.

4. Warmtepompen hebben geen schoorsteen nodig

Een verwarmingsketel op stookolie of gas moet regelmatig onderhouden worden om het rendement optimaal te houden. Bovendien heeft een stookolie of gas ketel steeds een schoorsteen nodig. Ook deze dient regelmatig gereinigd te worden.

Heb je al vloerverwarming in huis? Dan kan je je warmtepomp daarop aansluiten. Een extra troef waardoor de energie-efficiëntie van je woning er nog meer op vooruit gaat!

Werking van een warmtepomp

De beste offerte voor centrale verwarming binnen uw regio!

  • Uw offertevraag in 2 stappen
  • Wij zoeken gratis de beste leveranciers
  • Ontvang tot 3 offertes van gedegen installateurs
  • Binnen de 24u antwoord

Vraag vrijblijvende offerte aan