Info » Voordelen van een pelletkachel

Voordelen van een pelletkachel

 

Flinke besparing tot 50% is mogelijk (afhankelijk van uw woning, gekozen kachel, gebruik, etc). U heeft de aanschaf van de kachel binnen een paar jaar terugverdiend. Na gemiddeld 3 jaar zult u jaarlijks een behoorlijke som geld besparen.

Veel gezelliger, een sfeervol vuur en toch volledig elektrisch geregeld. Het electriciteits verbruik is zeer gering. Een pelletkachel verbruikt minder electriciteit dan een cv-ketel.

De meeste kachels zijn programmeerbaar, zo is het mogelijk om een week- of dag programma in te stellen. Sommige kachels zijn zelfs via een sms in en uit te schakelen, zo komt u dus altijd in een woning die voorverwarmd is.

Met een pelletkachel stook je CO2-neutraal, daarnaast is er veel minder CO2 uitstoot (ongeveer 10x minder!) dan met de centrale verwarming.

Geen zwaar werk zoals hout vervoeren, zagen, kloven, opslaan, bijvullen etc. Daarbij zijn zakken pellets ook veiliger dan het "regelen van hout", aangezien het zagen en kloven niet geheel ongevaarlijk is.

Volledig automatisch geregeld, u stelt het in zoals u wilt en de pelletkachel levert de gevraagde warmte. Voorbeeld; u wilt het in uw ruimte toch liever een graadje hoger hebben, u zet via het display of de afstandbediening, de kachel een graadje hoger en de pelletkachel zorgt daarvoor. 

Hoog rendement zorgt voor voordelig stoken.

Lange tijd continu aaneen stoken zonder steeds hoeven bij te vullen. Bij een houtkachel moet men zeer frequent houtblokken bijvullen (bent u hier te laat mee dan gaat de kachel langzaam uit en moet u hem weer op gang zien te krijgen). In de pelletkachel werkt het anders, hierin zit een groot reservoir met pellets waarmee meerdere tientallen uren aaneen gestookt kan worden. Afhankelijk van de gewenste warmte komt dit vaak neer op één tot meerdere dagen stoken voordat men weer bij hoeft te vullen. Dit is een enorm voordeel tegenover hout.

Makkelijke bediening, aan te sluiten en in te stellen.

Schonere lucht binnen en buitenshuis. Een houtkachel kan erg stinken (zelfs in de kamer, met veel fijnstof, wat erg ongezond is), maar daar heeft u met een pelletkachel geen last van. Buitenshuis ruik je geen stinkende walmen die houtkachels wel hebben.

De kans op koolmonoxide vergiftiging is bij pelletkachels onbestaande. Een pelletkachel heeft meerdere veiligheids instellingen en controlepunten. Verwarmen met een pelletkachel is dus volkomen veilig!

Slechts 0,5% as. U hoeft maar eens in de week of weken de aslade te legen. Bij houtkachels is dit meestal dagelijks.

U kunt met een pelletkachel geen schoorsteenbrand hebben. U kunt dus altijd met een gerust hart van huis gaan. Belangrijk is het wel om jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren.

Werking van een pelletkachel

De beste offerte voor centrale verwarming binnen uw regio!

  • Uw offertevraag in 2 stappen
  • Wij zoeken gratis de beste leveranciers
  • Ontvang tot 3 offertes van gedegen installateurs
  • Binnen de 24u antwoord

Vraag vrijblijvende offerte aan